ক্লাস 02 ইংলিশ । পৃষ্ঠা-100 (শেষ)। ইউনিট-10 Class 02-English, Page : 100 (End) Unit: 10. English for Today.

0

 




GM Sir




Ans:

F. Look at the pictures in A. Read the story again. Discuss the following questions in groups and write answers to them. One is done for you.

  1. Where is the pond? Ans: The pond is in a village.

  2. What do the boys do with the stones? Ans: The boys throw the stones at the frogs.

  3. Why do the boys throw stones at the frogs? Ans: The boys throw stones at the frogs because they think it is a fun game.

  4. What happens when the boys throw stones to the frog? Ans: When the boys throw stones, one of the frogs is killed.

  5. What do the other frogs do? Ans: The other frogs shout in protest.

  6. What does the brave frog say to the boys? Ans: The brave frog says, "Stop! Stop!" and then explains, "What is play to you is death to us."

  7. What do the boys say in reply to the frog? Ans: The boys say, "Sorry, dear Frog. We will never do it again."


G. Re-write the following sentences using proper capitalization and punctuation marks.

Ans:

At last, the boys understand. They become sad. "Are you sad for the frogs? What do you learn from the story?"




The End (2025)















Post a Comment

0 Comments
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Welcome to English Spoon, your dedicated online resource for mastering English, with confident and effective English communication.